Nas VIZ logo

NasVIZ

Sistemski pristop k medvrstniškemu nasilju v vzgojno izobraževalnih zavodih.

Za učence

Raziskovalna naloga na temo asertivnosti

Dva učenca OŠ Simona Jenka, Erazem Pivk in Domen Baumgartner, sta pripravila razsikovalno nalogo o asertivnosti na njuni osnovni šoli. S pojmom se v projektu NasVIZ srecujemo pogosto, učenci pa ga dobro poznajo. Ga tudi vi?

Nalogo najdete tukaj.

 

KULTURNI DAN - Lepa beseda in nasmeh najdeta pot do vsakega srca

V okviru projekta smo 27. 11. 2015 na šoli Center imeli kulturni dan. Poimenovali smo ga Lepa beseda in nasmeh najdeta pot do vsakega srca. Poleg učencev in učiteljev so se dneva udeležili tudi partnerji iz Inštituta za kriminologijo pri Pravni fakulteti, predstavnici Mestne občine Kranj in predstavnik Norveškega partnerja iz The European Wergeland Centra gospod Øystein Sassebo Bryhni.

slika 1

 

Preberi več

Razredne ure z DNK

Na šoli s svetovalkami iz Društva za nenasilno komunikacijo potekajo tematske razredne ure, med katerimi počnejo marsikaj. Tako so na primer nastali spodnji izdelki - stripi so nastali na podlagi dela Zakaj mi to delajo? Branke D. Jurišić, otroci pa so jih ustrezno dopolnili.

stripi 1

stripi 2

Screenshot

 

Soba za sproščanje, umirjanje, pogovore

V okiru projekta NasVIZ so na OŠ Simona Jenka Kranj uredili in opremili težko pričakovani prostor, ki so ga skupaj z učenci poimenovali Mirna soba.

Mirna soba je namenjena:

  • Pogovorom z učenci, ki se znajdejo v vlogi žrtve.
  • Umirjanju in sproščanju ter pogovorom z učenci, ki imajo težave pri obvladovanju jeze in drugih čustev (težave na področju samokontrole, agresivnosti).
  • Učencem, ki se znajdejo v stiski in želijo o njej v varnem prostoru spregovoriti in skupaj s strokovnimi delavci poiskati najboljšo pot do rešitve problema, ki stisko povzroča.

mirna soba

Preberi več